Geslaagde 19e editie van survivalrun ‘Veno in the Wetlands’

De Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV) kijkt terug op een geslaagde editie van de negentiende ‘Veno in the Wetlands’. Tot het laatste moment bleef het vanwege de coronamaatregelen spannend of de run door mocht gaan, maar gelukkig konden de 1200 deelnemers zaterdag gewoon van start gaan.

“Het was een mooie en erg geslaagde survivalrun. De omstandigheden waren goed, het weer was heerlijk. We horen van veel deelnemers dat ze hebben genoten van de uitdagende hindernissen en het modderige parcours. Ook krijgen we veel complimenten over de organisatie van de run en dat we het ondanks de beperkingen goed voor elkaar hadden”, aldus een tevreden Frank Jansen, voorzitter van SSV.

Extra maatregelen

De extra aangescherpte coronamaatregelen maakten het voor de organisatie nog wel lastig. Frank: “We moesten bijvoorbeeld het coronatoegangsbewijs invoeren voor deelnemers en toeschouwers. Om dat goed te kunnen handhaven moesten we het start- en finishterrein kunnen afsluiten. Dit zorgde er onder andere voor dat we in de laatste week de plannen voor de eindhindernis nog hebben aangepast. In plaats van de traditionele eindhindernis boven de gracht, was de laatste hindernis nu op het parkeerterrein voor De Burght.”

Uitslagen

In een eerder stadium had de organisatie al uit voorzorg besloten het aantal deelnemers te verlagen. In plaats van de gebruikelijke 1500 deelnemers, was er nu plek voor 1200 survivalrunners. Zij konden deelnemen aan de 5 km of 8 km. Aan de start verschenen ’s morgens eerst de wedstrijdlopers. Na de wedstrijdcategorieën waren ’s middags de recreanten aan de beurt Zij liepen hetzelfde parcours als de wedstrijdlopers, maar de uitvoering van de hindernissen was soms iets makkelijker. Bekijk hier alle uitslagen.

Vrijwilligers

Zonder de inzet van ruim 300 vrijwilligers zou het organiseren van ‘Veno in the Wetlands’ niet mogelijk zijn. Frank: “Het was geweldig dat we ook dit jaar weer konden rekenen op de hulp van zo veel vrijwilligers. Van de deelnemers kregen we bovendien veel complimenten over onze vrijwilligers. Een dikke pluim dus voor iedereen die heeft meegeholpen.”

Stichting Survivalrun Vollenhove wil alle vrijwilligers en sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage in tijd en/of geld. In het bijzonder: de gemeente Steenwijkerland voor de constructieve samenwerking, de afbreekploegen, de schuurploeg, leden van de keten Bacchus, Pluume en ‘t Hokkien, wagenbouwgroepen De Vereniging en ‘t Jakan, De Burght, Dance Fever, onze enthousiaste omroeper Harm Noor en de Survivalrun Bond Nederland voor de geweldige ondersteuning.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *