Nieuws: Survivalrun Veno in the Wetlands breidt wedstrijd uit met extra categorie vanwege jubileum.

Vorig jaar verschenen er 1200 deelnemers aan de start van Veno in the Wetlands.
Vorig jaar verschenen er 1200 deelnemers aan de start van Veno in the Wetlands. © archief/Pedro Sluiter 

Survivalrun Veno in the Wetlands breidt wedstrijd uit met extra categorie vanwege jubileum

Veno in the Wetlands wacht dit jaar een bijzondere editie. De survivalrun in Vollenhove wordt op zaterdag 12 november namelijk voor de twintigste keer gehouden. De jubileumeditie wordt opgeluisterd met een extra categorie.

Niels Meijerink 11-10-22, 10:20 Laatste update: 11-10-22, 10:47 

Tijdens Veno in the Wetlands kunnen jong en oud zich uitleven op het parcours en de diverse hindernissen in en rondom Vollenhove. Zo gaat de jeugd op 12 november in drie verschillende categorieën van start: 10-11 jaar, 12-14 jaar en 15-17 jaar.

Volwassen survivalrunners hebben daarnaast keuze uit de Korte Survivalrun (KSR) en de Middellange Survivalrun (MSR). Vanwege het jubileum heeft de organiserende Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV) de wedstrijd uitgebreid met een derde categorie: de Lange Survivalrun (LSR).

De deelnemers leggen tijdens de survivalrun een afstand van 5, 8 of 20 kilometer af. De recreatieve deelnemers lopen daarbij hetzelfde parcours als de zogenoemde wedstrijdlopers, alleen zijn de hindernissen voor recreanten in de meeste gevallen iets makkelijker. In totaal verschijnen er meer dan 1500 deelnemers aan de start van Veno in the Wetlands.

Kidsrun

Een dag voor de survivalrun, op vrijdag 11 november, houdt de SSV voor de derde keer een Kidsrun. Deze is speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen in Vollenhove, Sint Jansklooster, Wanneperveen, Steenwijk, Oldemarkt en Marknesse. De meer dan tweehonderd kinderen lopen een mini-survivalrun in en rond het park van Vollenhove.