Attentie deelnemers

Deelnemersreglement

Voor de zekerheid wijzen wij op de volgende spelregels uit het Deelnemers Reglement, waarvan iedere deelnemer geacht wordt kennis te hebben genomen (bovenaan deze pagina vind je een link naar het complete reglement):

1.3 Opgaaf persoonsgegevens – Opgaaf van onjuiste persoonsgegevens ontslaat de SBN van al haar verplichtingen en verantwoordelijkheden jegens het lid-natuurlijk persoon en dit zal royement tot gevolg hebben.

1.5 Overdraagbaarheid deelnamebewijs – Deelnemen onder andermans naam is niet toegestaan. Een deelnamebewijs kan alleen worden overgedragen na voorafgaande toestemming van de wedstrijdorganisatie. Het staat de wedstrijdorganisatie vrij hiervoor geen toestemming te verlenen. Een overname van een startbewijs is pas geldig als de naam van de nieuwe deelnemer in het UVP zichtbaar is. Het tonen van een geldig legitimatiebewijs kan door de WO worden gevraagd bij het ophalen van het wedstrijdshirt en polsband.

1.16 Straftijd/diskwalificatie – Het parcours dient volledig afgelegd te worden, zonder hulp van derden, uitgezonderd het aanmoedigen, voorzien van sportdrank en –voeding, kleding en medische hulp. Koppels en teams mogen elkaar assisteren vanuit de hindernis. Een deelnemer mag zo vaak hij wil een hindernis proberen te nemen. Wanneer een hindernis niet of niet correct wordt genomen wordt de polsband ingenomen en volgt een straftijd van 2 uur. Wanneer hulp van derden wordt aanvaard, volgt diskwalificatie.

1.25 Fysieke conditie – Door deel te nemen aan een survivalrun, geeft een atleet aan in goede gezondheid te verkeren en over voldoende fysieke conditie te beschikken om de survivalrun te volbrengen.

Deelnemen aan Veno in the Wetlands kan vanaf 8 jaar (onder begeleiding van een volwassene) of vanaf 10 jaar (individueel). Deelname aan de wedstrijdcategorieën kan alleen als je in bezit bent van de licentie van de Survivalrun Bond Nederland (SBN). Voor de 13 km recreatief staat inschrijving alleen open voor leden van SBN.

De individuele recreatieve afstanden van 8 km en 13 km kunnen gebruikt worden als kwalificatierun voor het bemachtigen van een wedstrijdlicentie.

Inschrijven

Bij het inschrijven betaal je meteen via iDeal. Het doorgeven van wijzigingen en/of het overdragen van een startbewijs is mogelijk tot uiterlijk 26 oktober 2019. Ook is het mogelijk om je inschrijving te annuleren; het is echter niet mogelijk om dan je inschrijfgeld terug te krijgen!

Wil je voor het eerst meedoen aan een survivalrun? Lees dit dan goed:

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd met hindernissen. De afstanden die bij een survivalrun worden gelopen zijn niet te vergelijken met de afstanden van een ‘gewone’ hardloopwedstrijd. Door de hindernissen is het veel zwaarder. Overschat jezelf niet. Doe je voor het eerst mee? Dan is een afstand van 5 km aan te bevelen.

Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk – mét het bandje – aan de finish te komen. Het polsbandje wordt ingenomen wanneer je een hindernis niet kunt volbrengen. Je mag een hindernis zo vaak proberen als je wilt.

Geschikte kleding is belangrijk. Loop op stevige sportschoenen (schoenen met spikes of noppen zijn niet toegestaan). Een strakke hardloopbroek / tight is aan te bevelen. Draag in ieder geval géén korte broek, ook niet als de temperatuur daar hoog genoeg voor lijkt. Schurende touwen en balken overwinnen is dan zeer oncomfortabel. Van de organisatie krijg je een t-shirt met startnummer. Daaronder kun je, afhankelijk van de temperatuur, een thermisch hemd en/of shirt dragen.

Houd de weersverwachtingen goed in de gaten. Is het erg koud? Met een muts kun je het warmteverlies van je lichaam aanzienlijk beperken. Wordt het koud en winderig? Een laagje vaseline kan je beschermen tegen de kou.

Parcours

De route van 2019 is op enkele punten gewijzigd ten opzichte van die van 2018. Dat geldt met name voor het 13 kilometer lange parcours. Zie verder de informatie elders op de site.

Parkeren

Vollenhove ligt in de Kop van Overijssel en is over de snelweg te bereiken via Emmeloord (A6), Steenwijk/Meppel (A32) of Zwolle (A28/N50).

Deelnemers en toeschouwers kunnen parkeren op de terreinen van Van der Graaf BV (toegang via De Weijert 14). Langs de toegangswegen naar Vollenhove word je daar met borden naartoe geleid. Vanaf het parkeerterrein loop je via de aangegeven route in 5 minuten naar MFA De Burght.

Aanmelden
Kom op tijd; zorg dat je minimaal een uur voor jouw starttijd bij De Burght bent. Hier aangekomen kom je via de foyer in de sporthal. Hier kunnen deelnemers zich aanmelden bij de juiste tafel en dan ontvang je het wedstrijdshirt en de rode polsband. De tas kan – op eigen risico – gedeponeerd worden in het tassendepot, dat zich ook in de sporthal bevindt. Er staat een massageteam voor je klaar om je voor te bereiden op je sportieve prestatie, als je dat wilt. Vervolgens ga je naar het start- en finishterrein, dat zich zich direct buiten De Burght bevindt. Na het luiden van de bel kun je je tas weer ophalen uit het tassendepot. Ook dan staat het massageteam weer voor je klaar, om je geteisterde lichaam te verzorgen.

De Burght fungeert tijdens de survivalrun als ‘huiskamer’. Hier kun je nog even lekker napraten onder het genot van een hapje en drankje. En natuurlijk ben je ook welkom om op het start- en finishterrein om startende en finishende collegasporters aan te moedigen.