Informatie voor deelnemers

Wil je voor het eerst meedoen aan een survivalrun? Lees dit dan goed:

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd met hindernissen. De afstanden die bij een survivalrun worden gelopen zijn niet te vergelijken met de afstanden van een ‘gewone’ hardloopwedstrijd. Door de hindernissen is het veel zwaarder. Overschat jezelf niet. Doe je voor het eerst mee? Dan is een afstand van 5 km aan te bevelen.

Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk – mét het bandje – aan de finish te komen. Het polsbandje wordt ingenomen wanneer je een hindernis niet kunt volbrengen. Je mag een hindernis zo vaak proberen als je wilt.

Geschikte kleding is belangrijk. Loop op stevige sportschoenen (schoenen met spikes of noppen zijn niet toegestaan). Een strakke hardloopbroek / tight is aan te bevelen. Draag in ieder geval géén korte broek, ook niet als de temperatuur daar hoog genoeg voor lijkt. Schurende touwen en balken overwinnen is dan zeer oncomfortabel. Van de organisatie krijg je een t-shirt met startnummer. Daaronder kun je, afhankelijk van de temperatuur, een thermisch hemd en/of shirt dragen.

Houd de weersverwachtingen goed in de gaten. Is het erg koud? Met een muts kun je het warmteverlies van je lichaam aanzienlijk beperken. Wordt het koud en winderig? Een laagje vaseline kan je beschermen tegen de kou.

Aanmelden
Kom op tijd; zorg dat je een uur voor jouw starttijd bij De Burght bent. Hier aangekomen ga je via de zijingang naar de sporthal. Hier kunnen deelnemers zich aanmelden bij de juiste tafel en dan ontvang je het wedstrijdshirt en de rode polsband. De tas kan – op eigen risico – gedeponeerd worden in het tassendepot, dat zich ook in de sporthal bevindt. Vervolgens ga je naar het start- en finishterrein, dat zich zich direct buiten De Burght bevindt. Na het luiden van de bel kun je je tas weer ophalen uit het tassendepot.

Lees meer over: