,

1200 deelnemers aan de start van ‘Veno in the Wetlands’

Op zaterdag 13 november verschijnen 1200 deelnemers aan de start van de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Zij gaan de strijd aan met de elementen én de hindernissen op een parcours van 5 of 8 km. Een dag eerder, op vrijdag 12 november, doet een recordaantal van ruim 300 kinderen mee aan de Kidsrun.

De wedstrijdjeugd van 15 tot 17 jaar (JSR 15-17) bijt om 9.30 uur de spits af. Daarna starten een voor een de andere wedstrijdcategorieën van zowel de volwassenen als de jeugd. Om 12.20 is de beurt aan de recreanten. De start en de finish van de survivalrun zijn bij de Burght in Vollenhove.

Extra coronamaatregelen

Afgelopen week kondigde de overheid nieuwe coronamaatregelen aan. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor ‘Veno in the Wetlands’. Dankzij extra inspanningen van de vrijwilligers is het gelukt de organisatie van de run zodanig aan te passen, zodat deze toch kan doorgaan. Een belangrijke wijziging is de verplaatsing van de eindhindernis naar de parkeerplaats van de Burght, zodat het start- en finishterrein beter afsluitbaar is.

Meer informatie over de coronamaatregelen voor de survivalrun is te vinden op www.survivalrunvollenhove.nl/corona.

Kidsrun voor groep 5 en 6

Een dag voor de survivalrun mogen leerlingen van groep 5 en 6 al een deel van het parcours afleggen tijdens de Kidsrun. Dit jaar doet het recordaantal kinderen van meer dan 300 leerlingen mee. Zij komen van basisscholen uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Marknesse, Steenwijk, Steenwijkerwold, Oldemarkt en Wanneperveen. Het parcours is in en rond het park en gaat ook over de survivalrunbaan. De leerlingen proberen de hindernissen zoveel mogelijk te doen, maar plezier en lekker bewegen staan voorop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *