Coronamaatregelen

Er zijn onlangs extra coronamaatregelen genomen. Deze hebben ook impact op de survivalrun. Op deze pagina publiceren we de actuele coronamaatregelen die gelden tijdens de run. Let op: de situatie en/of de regels kunnen plotseling veranderen. Wij zullen dit dan zo snel mogelijk aanpassen op deze pagina.

Algemene basismaatregelen

Voor alle aanwezigen gelden de volgende basismaatregelen:

  • Volg te allen tijde de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM;
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
  • Schud geen handen;
  • Was vaak en goed je handen;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de survivalrun klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, niezen, keelpijn, verlies van geur/smaak, hoest en/of benauwdheid;
  • Vermijd drukte;
  • Volg aanwijzingen van organisatie altijd op (looproutes en/of gegeven aanwijzingen).

Deelnemers

Deelnemers vanaf 18 jaar moeten een coronatoegangsbewijs tonen. Buitensporters zijn uitgezonderd zijn van een coronatoegangsbewijs, maar dit geldt niet voor deelnemers aan een survivalrun, omdat dit een evenement betreft. Een coronatoegangsbewijs voor de sporters is ook een van de voorwaarden die door de gemeente is gesteld om een vergunning te krijgen.

Een coronatoegangsbewijs kun je op de 3 manieren krijgen: als je gevaccineerd bent, als je genezen bent van corona of als je een negatieve test kunt tonen (niet ouder dan 24 uur). Een testafspraak kun je maken via www.testenvoortoegang.nl.

Let op: iedere deelnemer moet zijn eigen shirt ophalen. Dit mag een ander dus niet voor je doen.

Publiek

Toeschouwers die het start- en finishterrein willen betreden moeten een coronatoegangsbewijs laten zien. Dit geldt voor al het publiek vanaf 13 jaar. Voor ouders die meegaan als begeleider van hun kind(eren) geldt ook dat zij een coronatoegangsbewijs moeten laten zien als zij het start- en finishterrein willen betreden.

Vrijwilligers

Iedereen die als vrijwilliger betrokken is bij de run, krijgt een mail met uitleg over de coronamaatregelen en de gang van zaken. Het is gelukkig wel mogelijk om zonder coronatoegangsbewijs als vrijwilliger te helpen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met vrijwilligers@survivalrunvollenhove.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de coronamaatregelen en survivalruns vind je op de website van Survivalrunbond Nederland: https://survivalrunbond.nl/coronavirus/